Szybki piernik


Składniki: 

• 1, 5 szkl. mąki pszennej
• 1/3 szkl. cukru
• 1 szkl. mleka
• 100 g margaryny
• 2 jajka

• 2 łyżki przyprawy do piernika
• 4 łyżeczki kakao
• 4 łyżki miodu
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 100g żurawiny Develey

 
 

Sposób przygotowania:

Margarynę roztopić w rondelku z miodem i ostudzić . Jaja ubić z cukrem, a następnie dodawać stopniowo wymieszane suche składniki. Do masy dodać mleko, margarynę z miodem oraz żurawiną. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do ciasta można dodać również posiekane migdały lub orzechy. Piec ok. 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

 
Powrót

 

Kikkoman


Sos sojowy Kikkoman jest niezastąpionym dodatkiem w kuchni dalekiego wschodu. Jest on delikatny w smaku i ma aksamitny aromat, dzięki czemu doskonale komponuje się z potrawami kuchni azjatyckiej.

Dołącz do nas